Петел“ следи какво се случва в Турция. Сграда се срути върху

...
Петел“ следи какво се случва в Турция. Сграда се срути върху
Коментари Харесай

Кошмар: Срути се сграда върху спасители! – ВИДЕО

„ Петел “ следи какво се случва в Турция. Сграда се срути върху избавителни екипи в турския град Хатай, свидетелстват видеа, публикувани от турските медии. От фрагментите се вижда, че хората са затрупани от парчета, които се изсипват върху тях. Междувременно в Турция започнаха арести на виновни за некачествено строителство.

Турски медии оповестиха, че 12 души са задържани, откакто хиляди здания се срутиха в югоизточната част на страната. Сред арестуваните са един строителен бизнесмен от окръг Газиантеп и 11 души от окръг Шанлъурфа, осведоми БНР.

Напрежението пораства, а заради пукотевица сред турски групировки австрийските и немските спасители приключват активността си към този момент.

Австрийската войска приключи краткотрайно присъединяване си в избавителните интервенции в Турция от съображения за сигурност, съобщи ДПА.

„ Наблюдава се възходящо равнище на експанзия сред турски групировки “, сподели пред организация АПА подполковник Пиер Кугелвайс от австрийските въоръжени сили. По думите му има известия за пукотевица. В турския окръг Хатай от вторник има ситуирани 82 австрийски военнослужещи, които оказват помощ в избавителните дейности, сподели подполковникът.

Те остават на място и са подготвени за нови задачи, щом ситуацията се усъвършенства, уточни той.

„ Срещу нас, австрийците, не е имало нахлуване. Всички сме добре “, съобщи Кугелвайс. „ Бихме желали да продължим да оказваме помощ, само че събитията са такива, каквито са. “, осведоми Българска телеграфна агенция.

Австрийците бяха последвани и от германците, които също стопират работа.

Германската Федерална работа за техническа помощ (германската аварийно-спасителна служба) и немският клон на филантропичната организация Международна консултативна група за търсене и избавяне към Организация на обединените нации (ИСАР) приключват краткотрайно избавителните си интервенции в потърпевшия от земетресението турски окръг Хатай от съображения за сигурност, съобщи ДПА.

През последните часове ситуацията със сигурността в южния окръг Хатай се е влошило, оповестиха организациите през днешния ден. Спасително-издирвателните екипи към този момент остават в взаимния базов лагер в град Къръкхан. Ако има съответни данни, че някой може да бъде избавен жив, те ще отидат на мястото, съобщи пред ДПА представител на Федералната работа за техническа помощ. Службата и ИСАР отдават напрегнатата конюнктура наред с другото на „ дефицита на храна и проблемите с водоснабдяването в зоната на земетресението “.

„ Вижда се, че скръбта малко по малко отстъпва място на гнева “, сподели Стивън Байер, началник „ Операции “ в ИСАР.

Деветгодишно дете беше избавено от разрушенията в Турция. To е престояло шест дни под отломките. Детето е намерено от израелски спасители, работещи в потърпевшите от земетресенията региони на Турция, осведоми БНР.

Бременна жена с баба й спасиха от руините в Газиантеп, а в Диарбекир и цяло кучешко семейство – майка с кученца. До момента над 25 хиляди души са жертвите на разрушителното земетресение в Турция и Сирия.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР